Ga naar hoofdinhoud
kindermode

65% van de kinderen draagt verkeerde maat schoenen

Ieder seizoen is het weer een uitdaging; kinderschoenen moeten goed zitten en genoeg ruimte over hebben voor groei. Toch blijkt nu uit een onderzoek van Blitzresults, een onderzoeksbureau in Amerika, dat bijna twee op de drie kinderen verkeerde maten dragen.

Het onderzoek is gehouden onder ruim twee duizend ouders, waarbij werd gevraagd naar de schoenmaat en afmetingen van hun kinderen. Juist voor kinderen is het heel belangrijk de juiste maten te dragen; kindervoeten kunnen namelijk misvormd raken als schoenen te klein zijn. Uit het onderzoek blijkt tevens dat al dertig procent hierdoor misvormingen heeft gekregen.

Ongeveer achttien procent van de kinderen draagt schoenen die twee maten te klein zijn en zelfs 47 procent zit er één maat naast. Hieruit blijkt dus tevens dat 24 procent van de kinderen wél de juiste maat schoenen draagt. Toch heeft maar elf procent daarnaast ook ruimte voor groei.

Blitzresults geeft tips
Het onderzoeksbureau geeft ouders en verkopers dan ook de volgende tips:

  • De langere voet van een kind is het belangrijkst, hierop moet je de maat altijd aanpassen.
  • Ga niet altijd uit van de schoenmaat zelf, want niet elke fabrikant hanteert dezelfde afmetingen. Probeer verschillende maten uit bij het kind.
  • Zorg voor genoeg ruimte. De meeste mensen weten wel dat het belangrijk is om veel ruimte in de schoen te hebben, maar toch wordt het vaak verkeerd ingeschat. Minstens één centimeter extra ruimte wordt aanbevolen.
  • Meet de voeten van het kind op. Hierdoor weet je zeker dat er genoeg ruimte aan de binnenkant van de schoen moet zitten.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Neem dan hier een kijkje!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top