Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Corine Munsterhuis van Pien & Mats in Borne

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat dé trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van Pien & Mats in Borne.

Eigenaresse Pien & Mats, Corine Munsterhuis: “Hoewel het seizoen wat grillig begon, loopt de winkel nu goed. Het is in deze periode van het jaar een stuk drukker dan vorig jaar. Ik mag dan ook zeker niet klagen. Verschillende merken verkopen ontzettend goed, waaronder Tommy Hilfiger, Nik & Nik, Lyle & Scott, Looxs en Indian Blue Jeans. Als ik naar het koopgedrag van jongens kijk, merk ik dat het voor hen puur om het merk gaat en dat ze vooral voor rustige kleding kiezen. Bij de meiden verschilt het heel erg; jongere meiden kiezen voornamelijk jurkjes, terwijl de oudere meiden sneller kiezen voor trui of hoodie. Omdat we momenteel gebrek aan ruimte hebben in de winkel, verhuizen we op 13 februari naar een pand dat twee keer zo groot is. We blijven in dezelfde straat, alleen zitten we dan 150 meter verderop. De verhuizing was nodig, omdat we echt uit ons jasje groeien. Zo ben ik acht jaar geleden begonnen met het verkopen van kinderkleding tot en met maat 152 en momenteel verkopen we kinderkleding tot en met maat 176. We groeien echt met de klant mee. Ook wil ik voor de winkel een wat stoerdere uitstraling, zodat ik de oudere jongens en meiden nog meer kan bereiken. Wat ik met name zo leuk vind aan mijn werk, is dat ik mijn eigen ei kwijt kan. Ik houd enorm van mode en het is leuk om er je eigen draai aan te kunnen geven. Mijn werk is heel afwisselend, de ene dag focus ik mij op de inkoop en de andere dag ben ik meer bezig met het klantcontact. Af en toe bezoek ik voor de winkel ook evenementen. Zo was ik afgelopen dinsdag aanwezig bij de modeshow van Nikkie Plessen, genaamd: ‘Nikkie in Concert’. Op de avond werden er meerdere modeshows gelopen, waarbij er verschillende bekende Nederlandse artiesten een optreden gaven. Hoewel ik het enorm naar mijn zin heb gehad, vond ik het jammer dat de kinderen van Nik & Nik niet meeliepen. Maar daar zullen ze vast wel hun redenen voor hebben. Al met al was het een hele geslaagde avond!” De show ‘Nikkie in Concert’ wordt op Oudejaarsavond om 22:15 uur op RTL5 uitgezonden.

Website: www.pienenmats.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top