Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Chantal Monsma en Ilja Petiet van Stoerkids in Hilversum

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaressen van Stoerkids in Hilversum.

Hoewel Chantal er altijd al van droomde om een eigen winkel in de mode te openen, is Ilja er bij toeval in gerold. Ilja was de vaste kapster van Chantal, maar was toentertijd hard op zoek naar een baan met meer uitdaging. Toen Chantal aangaf dat ze op zoek was naar een ‘partner in crime’ om samen een eigen winkel te openen, hadden de twee elkaar gelijk gevonden. Stoerkids werd in 2011 geopend. De taken zijn onderling goed verdeeld. Chantal pakt het creatieve gedeelte op, waaronder de webshop, PR en social media, terwijl Ilja de administratie en boekhouding voor haar rekening neemt.

Verkoop
Eigenaressen Stoerkids, Chantal Monsma en Ilja Petiet: “Momenteel gaat het goed met de verkoop en mogen we zeker niet klagen. De merken Play Up en Tumble ’N Dry zijn bij ons de grote hardlopers. Verder verkoopt By Bar goed bij de grotere meiden en Cost: Bart bij de grotere jongens. Onze winkel staat vooral bekend om de kartonnen kinderkoffers met naam of eigen design. Een uniek en persoonlijk item, wat je bijvoorbeeld leuk cadeau kunt geven voor een verjaardag of kunt gebruiken voor een kraamcadeau.”

Trends
“De flared leggings vliegen bij ons momenteel de winkel uit. Daarnaast is er steeds meer vraag naar flared pants. Ook zien we steeds meer gebreide truien terug. In de wat jongere leeftijdscategorie merken we dat er steeds meer vraag is naar duurzame kleding. We verkopen dan ook verschillende merken die duurzaam en eerlijk zijn geproduceerd.”

Diversiteit
“Eigenlijk vinden we alles leuk aan ons werk! Het is ontzettend divers. Van de inkoop, tot de webshop en het helpen aankleden van de kinderen. We doen alles zelf en hebben dus alles in eigen hand. Enerzijds is het veel werk, maar anderzijds maakt dit het werk ook weer uitdagend en ontzettend leuk!”

Website Stoerkids: www.stoerkids.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top