Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Jenny Sier van Sully’s in Volendam

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van Sully’s in Volendam.

Eigenaresse Sully’s, Jenny Sier: “Elf jaar geleden hebben mijn moeder, zus en ik de winkel Sully’s overgenomen. Hoewel het voor mijn moeder en zus een droom was die werkelijkheid werd, was het niet mijn eigen droom. Ik werkte destijds bij de Intertoys en zat daar goed op mijn plek. Aangezien mijn zus geen auto had, besloot ik haar te helpen met de inkoop. Zo ben ik er eigenlijk ingerold. Nu kan ik zeggen dat de winkel echt mijn kindje is geworden! Ik ga er met de volle honderd procent voor. Het is ontzettend hard werken en het gaat zeker niet vanzelf, maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten af. De winkel is al elf jaar een stijgende lijn, dus dan weet je ook waar je het voor doet.

Verkoop
“Het gaat momenteel heel goed met de verkoop in de winkel. Twee weken geleden zijn we begonnen met de uitverkoop van 50% korting, tegelijkertijd stromen de nieuwe collecties al binnen. In Volendam vindt men het fijn om al vroeg in het jaar te shoppen voor de zomercollecties, ongeacht wat voor zomer het wordt. Wat betreft de verkoop zijn februari en maart bij ons de drukste maanden. De merken Antony Morato, B.Nosy, Frankie & Liberty, Indian Bluejeans, Jacky Luxury, Nik&Nik, Nobell en Retour zijn in de winkel de grote hardlopers. In Volendam zijn we altijd wat later met het volgen van trends. Wel merk ik dat de flaired pants bij de meiden nu net op gang begint te komen. Bij de jongens zien we veel jog denim, zolang het eigenlijk maar comfortabel zit!”

Verhuizing
“Vier jaar geleden zijn we naar een groter pand verhuisd aan de Julianaweg. Het grote assortiment met baby- en kinderkleding komt nu beter tot zijn recht. Door de verhuizing kwamen we ook op het idee om de winkel van een bepaald thema te voorzien, dit is uiteindelijk een ‘bomen-thema’ geworden. In de winkel hebben we een speciale kinderboom met spelcomputer neergezet. Niet alleen vinden de kids de spelcomputer helemaal geweldig, tegelijkertijd zorgt de boom ook veel sfeer in de winkel. Zo spelen we in op ieder seizoen: tijdens de feestdagen hangen we kerstballen in de boom en in de zomer hangt hij vol met lampionnen. Dit maakt het heel gezellig!”

Afwisseling
“Mijn werk is ontzettend afwisselend. En dat maakt het juist zo leuk! Zo ben ik de ene dag met de boekhouding bezig en de andere dag weer met de inkoop. Afgelopen zondag zijn we naar een kindermodebeurs geweest, wat ook altijd erg verfrissend is. Het is van alles wat en dat houdt het werk spannend. Ook moet ik zeggen dat het fijn is om de touwtjes in eigen handen te hebben, zodat je de controle hebt en er zeker van kunt zijn dat alles op rolletjes verloopt.”

Website Sully’s: www.sullys.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top