Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Julia Bos van littleYOU in Den Haag

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van littleYOU in Den Haag.

Eigenaresse littleYOU, Julia Bos: “Ik ben geboren in Münster. Vijf jaar geleden ben ik met mijn man en twee kleine kinderen naar Den Haag verhuisd. Ik heb altijd al van mijn eigen zaak gedroomd. Door de verhuizing naar Nederland begon het steeds meer te kriebelen, ik wilde iets nieuws. Uiteindelijk heb ik in 2016 de stap gemaakt om een eigen winkel te openen. littleYOU is een conceptstore voor kinderen waar je naast kinderkleding ook terecht kunt voor spullen voor het interieur, speelgoed, kinderboeken en kaarten. De rode draad in de winkel zijn duurzame artikelen. Ik merk dat er tegenwoordig steeds meer behoefte is naar duurzame kleding. Met de verkoop gaat het dan ook steeds beter in de winkel. De meeste merken die we verkopen komen uit Scandinavië, omdat deze het meest vooruitstrevend zijn. Daarnaast houd ik van een klassieke en minimalistische stijl. Hardlopers in de winkel zijn de merken Mar Mar Copenhagen en 1+ in the Family. De afgelopen jaren lag de focus met name op de fysieke winkel, omdat ik enorm van het persoonlijke contact houd. Daarnaast vind ik het tijdens het winkelen zelf fijn als kleding tastbaar is. Toch is er tegenwoordig steeds meer behoefte naar online winkelen. We zijn achter de schermen dan ook druk bezig met het maken van een eigen webshop. Eind augustus verwachten we online te zijn. Wat ik met name zo leuk vind aan mijn werk, is het contact met de mensen. Omdat er in de winkel ook een klein horecagedeelte is, leer ik iedere dag gemakkelijk nieuwe mensen kennen waar ik een praatje mee kan maken. De kinderen in de winkel zorgen daarnaast voor een gezellige en mooie sfeer. Regelmatig bezoek ik modebeurzen in het buitenland, zodat ik kleding in kan kopen wat je in Nederland nog niet veel ziet. Hoewel dit veel tijd kost, vind ik het ontzettend leuk om te doen. En dan heb ik nog niet eens het creatieve gedeelte van mijn baan benoemd, zoals het spotten van trends en het ontdekken van nieuwe merken. Al deze diversiteit maakt mijn werk zo leuk!”

Website littleYOU: www.littleyou.me

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top