skip to Main Content

Aan het woord: Karin Brekelmans van KIK Kinderkleding in Kerkdriel

In onze nieuwe rubriek ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van KIK Kinderkleding in Kerkdriel. 

Eigenaresse KIK Kinderkleding, Karin Brekelmans: “Ik wilde altijd al graag iets voor mezelf beginnen, omdat ik de drang heb om mezelf te willen bewijzen. Daarnaast zit ondernemerschap in de familie, zo heeft mijn man een eigen schildersbedrijf en hebben mijn twee dochters een kapsalon en een schoonheidssalon.”

Verkoop              
“We zitten in een dorp waar men vrij loyaal is. Ik heb een winkel waar de koffie bij binnenkomst altijd klaarstaat en kinderen lekker hun gang kunnen gaan met speelgoed. Er zijn dan ook veel moeders die wekelijks langskomen in de winkel. Het is een leuke vaste klantenkring, waar ook wat nieuwe klanten bijzitten. Gezien ik echter geen webshop heb, zit ik tegenwoordig met een volle voorraad. Je moet dan ook creatief zijn in deze tijd. Zo doe ik momenteel aan homeshopping. Ik kom dan persoonlijk bij de klant langs om kleding te pre-orderen waarbij de klant korting op de collectie krijgt. Dit werkt gelukkig erg goed!”

Trends
“De kindermodemerken Vinrose en Ducky Beau verkopen erg goed in de winkel. De gebreide kleding, ruffle tops en comfy kleding zijn nu helemaal hip. Ook blijven de jurkjes en rokjes het bij de meiden erg goed doen. Opvallend is dat er door de jongens tegenwoordig minder spijkerbroeken worden gekocht. De keuze gaat nu meer uit naar comfy broeken die ook wat meer mogen kosten. Ik zit in het laag- tot middensegment en wil kinderen graag leuk aankleden voor betaalbare prijzen.”

Helpende hand
“Ik geniet enorm van het contact met de klanten. Daarnaast vind ik het vooral leuk om kinderen te helpen die moeilijk te kleden zijn. Zo ga ik bijvoorbeeld regelmatig shoppen voor kinderen die wat zwaarder zijn en in weinig winkels kunnen slagen. Hoewel ik hier niets op verdien, maakt dat mij niet uit. Mijn werk is echt mijn hobby. Ik vind niet dat een kind iets moet kopen omdat hij erin past, ieder kind verdient het namelijk om te kunnen kiezen. Als ik een kind dan zie stralen van geluk, is dat voor mij de kers op de taart!”

Website KIK Kinderkleding: Facebook.com/kikkinderkleding

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top