Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Manon Scholman en Chantal Straver van Double S by Kiekiek Friends in Berkel en Rodenrijs

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaressen van Double S by Kiekiek Friends in Berkel en Rodenrijs.

In 2005 opende Chantal Straver de winkel Kiekiek Friends, speciaal gericht op kleding voor baby’s en kinderen t/m 10 jaar. De afgelopen jaren had Chantal de wens om zich naast kinderen ook op tieners te gaan richten. Toen het pand naast Kiekiek Friends in 2014 leeg kwam te staan, leek het dan ook alsof het zo had moeten zijn. Haar zus Manon sloot zich aan en zo werd de winkel Double S geopend, gericht op tieners van 10 t/m 16 jaar. Manon en Chantal kozen ervoor om een nieuwe winkel speciaal voor tieners te openen met een andere ‘look and feel’, zodat beide doelgroepen toch gescheiden van elkaar zouden blijven. Wel maakten ze een doorgang in de winkel, zodat je als klant gemakkelijk naar de andere winkel kunt lopen.

Verkoop
Eigenaressen Double S by Kiekiek Friends, Manon Scholman en Chantal Straver: “Hoewel we het een aantal jaren geleden best moeilijk hebben gehad in de recessie, gaat het momenteel goed met de verkoop. We hebben dit najaar een heel goed seizoen gedraaid. Zo loopt het merk Nik & Nik als een speer bij de grotere meiden, terwijl Lyle & Scott onder de grotere jongens erg populair is. Verder zijn de merken Retour Jeans, Looxs, KIE Stone, Cost: Bart en Hound bij ons de hardlopers. Daarnaast verkopen we sinds kort G-Star, wat ook al redelijk goed loopt.”

Trends
“Momenteel vliegen de sweaters en hoodies bij ons de deuren uit, we verkopen dan ook haast geen long sleeves meer. Opvallend is daarnaast dat met name de zwarte en grijze jeans het goed doen bij de jongens. Bij de meiden zijn de flared pants op dit moment niet aan te slepen. We verkopen de flared broekspijp dan ook in alle kleuren, soorten en maten.”

Waardevol
“Wat we zo leuk vinden aan ons werk? Het contact met de klanten. Daarnaast is het ontzettend waardevol om kinderen te helpen bij het zoeken van een outfit. Tieners zijn vaak best onzeker, het doet ons dan ook enorm goed als we hen met een glimlach de deur uit zien gaan. We zijn ook altijd heel eerlijk, als iets niet leuk staat gaan we gewoon weer op zoek naar iets anders. Aangezien je heel veel verschillende typen kinderen hebt, proberen we altijd voor ieder kind weer een passende outfit te vinden. Daar halen we heel veel voldoening uit!”

Website Double S by Kiekiek Friends: www.doubles.nu & www.kiekiekfriends.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top