Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Sandra Fidom van Bubbles & Bo in Goirle

In ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt KIDS met de eigenaresse van Bubbles & Bo in Goirle. 

Eigenaresse Bubbles & Bo, Sandra Fidom: “Het begon allemaal op een mooie zomeravond in 2011 bij een barbecue met vrienden. Er kwam ter sprake dat we het zo bijzonder vonden dat veel vrienden van ons speciaal naar een naastgelegen dorp moesten rijden om schoenen te kopen, terwijl Goirle met haar 24.000 inwoners geen enkele schoenenwinkel heeft. Dit bracht mij op het idee om een eigen winkel te openen. Het ging allemaal heel snel, want een week later tekende ik al het huurcontract en was ik de trotse eigenaresse van een gloednieuwe winkel. Aangezien Goirle al een kledingwinkel had, besloot ik de winkel te richten op schoenen, cadeautjes, knuffels en tweedehands kleding. Een paar maanden later sloot de enige kledingboetiek in Goirle haar deuren en zag ik de kans om ook kleding te gaan verkopen. De winkel moest een soort warenhuis worden voor kinderen, dus begon ik met het uitbreiden van het assortiment. Van boeken en tassen tot badkleding en regenlaarzen; alles wat je voor je kind maar kunt bedenken. Bij een groter assortiment hoort uiteraard een grotere winkel en dus verhuisden we ruim twee jaar geleden van een pand van 160 m2 naar een groot pand van maar liefst 450 m2. Nu hebben we de mogelijkheid om alle collecties mooi te presenteren. De winkel is opgedeeld in drie delen: een deel gericht op baby’s, een deel gericht op kinderen van 2 tot 8 jaar en een deel gericht op kinderen van 9 jaar en ouder. Zo hebben de grote kinderen de mogelijkheid om op hun gemak met hun vriendjes en vriendinnetjes te komen winkelen. Hoewel het babygedeelte voorzien is van rustige kleuren en materialen, zijn de delen voor de tieners een stuk stoerder. Zo staat er een grote bank met Xbox, waar kinderen kunnen gamen en Netflixen.” 

Verkoop
“Momenteel vindt de overgang plaats tussen de verkoop van de laatste items in de sale en het begin van de nieuwe collecties. Ik moet zeggen dat er al flink wordt geneusd in de nieuwe collecties. Je merkt dat men weer zin heeft in de lente en hoopt dat de koude winter niet meer doorzet. De merken Looxs, Nik&Nik, Feetje, Jubel, Lyle & Scott en Calvin Klein verkopen met name erg goed. De zomerse artikelen worden nog niet echt verkocht. Zelf vind ik het nogal vroeg om korte broekjes en topjes te kopen, maar toch zijn er een aantal merken die in deze tijd van het jaar al zomerkleding uitleveren.”

Trends
“Bij de jongens zijn de basic truien met het logo van een merk nog erg gewild. Voor de meiden zijn er veel stoere items populair. Jurkjes of rokjes verkopen nog steeds goed, maar dan wel met een stoere twist. Ook aan de kleintjes is gedacht. Het mag allemaal wat gedurfder dit jaar. Niet alleen het traditioneel roze voor de meiden en het lichtblauw voor de jongens zijn hip, ook de andere pasteltinten zijn steeds meer gewild.”

Diversiteit
“Mijn werkzaamheden zijn ontzettend veelzijdig, zo ben ik het ene moment bezig met de inkoop en het andere moment een klant aan het helpen bij het uitkiezen van een coole outfit voor een verjaardag. Weer een ander moment ben ik met een IT’er aan het nadenken over de webshop of houd ik mij bezig met bedenken van een gave actie op social media. Niet te vergeten is het natuurlijk heel fijn om alle klanten de winkel tevreden te zien verlaten.”

Website Bubbles & Bo: www.bubblesandbo.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Beste Redactie,Ik kan me niet voorstellen dat dit de woorden van Sandra zijn die hier opgeschreven staan aangezien er een schoenenwinkel in Goirle is die dit jaar haar 40 jarig bestaan viert. Met vriendelijke groeten, Maarten de Jong De Jong Modeschoenen Goirle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top