Ga naar hoofdinhoud
kindermode nieuws

Aandeelhouder H&M praat over winkelsluiting

Het verzekeringsbedrijf Skandia, aandeelhouder van moderetailer Hennes & Mauritz, heeft zijn belangen de afgelopen tijd afgebouwd. Volgens Skandia worden prioriteiten verkeerd gelegd en wordt er onvoldoende gepresteerd.

Zo kiest H&M momenteel groei boven winst terwijl het volgens Skandia andersom zou moeten zijn. Ook vindt het verzekeringsbedrijf dat de moderetailer met een goed plan moet komen om de online concurrentie tegen te gaan. Portfoliomanager van het bedrijf, Erik Sjöström, vindt tevens dat H&M winkels in de volwassen markten moet sluiten en de productmix en prijsniveau moet optimaliseren.

Verbeterpunten
En dat is nog lang niet alles. Sjöström zegt dat de retailer voorraden zal moeten afbouwen, meer op platforms aanwezig moet zijn en minder aandacht moet besteden aan fysieke winkels. De omzet van H&M liep in het laatste kwartaal van het afgelopen boekjaar terug met vier procent. Al eerder kondigde het bedrijf aan meer winkels te gaan sluiten en er minder te gaan openen. Volgens Sjöström zal het dilemma echter niet snel opgelost worden, omdat er te veel aspecten zijn die verbetering nodig hebben.

Website H&M: www.hm.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top