Ga naar hoofdinhoud

Alleen de webshop en merknaam van failliet Amazingkids overgenomen.

De webshop en de merknaam van de eerder failliet verklaarde kinderkledingketen Amazingkids zijn overgenomen door een investeerder. Geen overname van de winkels.

Daardoor is de website van Amazingkids sinds deze week weer in de lucht. ,,De webshop is inderdaad heropend. De webshop en de naam Amazingkids zijn namelijk recent door een investeerder overgenomen. De winkels zijn niet overgenomen’’, zo meldt curator Bas Coelingh Bennink, verantwoordelijk voor de afwikkeling van het bankroet van de acht winkels tellende kinderkledingketen. Het is niet bekend wie de investeerder is.

In maart leek het er nog even op dat er een doorstart kwam voor de winkels in Schagen, Veenendaal, Hoogezand en Anna Paulowna. De curator van het faillissement meldde in het eerste faillissementsverslag dat er gesprekken werden gevoerd over het overnemen van de activa van deze vestigingen.

De eigenaren van Amazingkids vroegen op 14 februari van dit jaar zelf het faillissement van de diverse BV’s aan. Op 14 februari sprak de rechtbank Noord-Holland het bankroet uit over de vennootschappen waaronder de acht vestigingen en de webshop vallen.

De ondernemingen hadden als gevolg van de coronamaatregelen de laatste jaren een terugloop van verkoop in de winkels. Het consumentenvertrouwen was in 2022 lager waardoor ook de omzet via de websites terugliep met veertig procent in vergelijking met 2021. In de maanden voorafgaand aan het faillissement is afscheid genomen van een aantal medewerkers. Deze saneringsmaatregelen leidden vervolgens niet tot het gewenste resultaat waardoor een faillissement onvermijdelijk bleek.

Amazingkids, dat zijn oorsprong vindt in Anna Palowna is sinds 2004 een bekend begrip in de kindermodewereld. Vanuit een garage werden de eerste kledingstukken verkocht via een webshop en na de opening van de eerste officiële winkel in Noord-Holland kregen de plaatsen Schagen, Baarn, Hoogezand en Veenendaal er ook een Amazingkids bij. In 2017 namen ze nog Pico in Enschede over, In Duitsland timmerde Amazingkids toen ook hard aan de weg. Met toen drie winkels in ons buurland.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top