Ga naar hoofdinhoud

Amazingkids maakt kans op doorstart

Diverse winkels en de webshop van de failliete kledingketen Amazingkids maken nog kans op een doorstart. Dat blijkt uit faillissementsverslagen van de curator.

De curator Coelingh Bennink meldt dat diverse geïnteresseerde partijen zich hebben gemeld wat betreft het voortzetten of het overnemen van de webshop en de activa van de vestigingen in Anna Paulowna, Hoogezand, Schagen en Veenendaal. En is daarvoor in overleg met de verhuurders van de vestigingen, blijkt uit het verslag.

Amazingkids, dat zijn oorsprong vindt in Anna Palowna is sinds 2004 een bekend begrip in de kindermodewereld. Vanuit een garage werden de eerste kledingstukken verkocht via een webshop en na de opening van de eerste officiële winkel in Noord-Holland kregen de plaatsen Schagen, Baarn, Hoogezand en Veenendaal er ook een Amazingkids bij. In 2017 namen ze nog Pico in Enschede over, In Duitsland timmerde Amazingkids toen ook hard aan de weg. Met toen drie winkels in ons buurland.

De coronapandemie en heeft Amazingkids uiteindelijk de das omgedaan. Melde Bennink eerder: “Door de corona-lockdowns zijn de winkels een aantal keer dicht geweest in december. Om dan in januari en februari weer te openen voor de uitverkoop. Dat zet de marges onder druk”, zo legt de curator uit. “Sinds februari vorig jaar hebben de eigenaren te maken met tegenvallende verkoop en 40% minder omzet uit internetverkoop door het dalende consumentenvertrouwen. Dat drukte de omzet. Om die reden zagen ze geen perspectief meer en was het faillissement aangevraagd.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top