Ga naar hoofdinhoud

Amazon.de groeit naar kwart miljoen externe partners

De Duitse versie van Amazon heeft inmiddels 240 duizend externe verkooppartners. Wereldwijd groeide het aantal externe partners van Amazon met 17,1 procent. Dat meldt Marketplace Pulse op basis van een analyse.

Verkooppartners Amazon
Het aantal verkooppartners van Amazon bedraagt wereldwijd drie miljoen. Bovenaan de lijst staan vooral ondernemers uit Amerika, daarna volgen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daar groeide het aantal verkopers met 17,5 procent. In Frankrijk, Italië en Spanje steeg dit aantal zelfs met zo’n dertig procent. Die groei heeft de webreus gerealiseerd door het promoten van de mogelijkheid voor Europese partners om producten te verkopen op alle vijf Europese marktplaatsen.

Amazon Nederland
Amazon komt begin februari 2020 naar Nederland, zo meldt Emerce op basis van een bericht in een besloten LinkedIn-groep. Amazon.nl bestaat op dit moment al, maar klanten kunnen er alleen terecht voor het kopen van e-books. Voor andere producten moeten ze nu nog naar de Duitse webshop. Begin februari zal de Nederlandse tak waarschijnlijk gelanceerd worden.

Concurrentie Nederland
Moeten Bol.com en Coolblue hun borst natmaken? Molenaar denkt van wel. Hij legt uit dat het voor producenten aantrekkelijk zou zijn om producten via Amazon aan te bieden, omdat ze dan in heel Europa producten kunnen aanbieden. Ook qua prijs zou de concurrentie groot worden,  “Doordat grote, internationale producenten eerder geneigd zijn om voor Amazon te kiezen dan voor een lokale speler kunnen ze ook betere prijzen bedingen. Maar dat voordeel raakt Amazon kwijt bij kleinere, lokale producenten, omdat het voor hen net zo aantrekkelijk is om via Bol.com of via Coolblue te leveren.”

“Een ander voordeel dat Amazon heeft, is dat het direct vanaf de producent levert. Bol.com en Coolblue hebben vaak een eigen voorraad, en dat is duurder.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top