Ga naar hoofdinhoud
pakketbezorgen

Binnenkort goedkope en transparante pakketbezorging in Europa

Het Europees Parlement heeft met een grote meerderheid van de stemmen een voorstel voor vergelijking van bezorgdiensten aangenomen. Consumenten kunnen via dit platform tarieven van verschillende bezorgdiensten vergelijken en dit draagt volgens Brussel bij aan gezonde concurrentie.

De meest gebruikte bezorgers moeten hun tarieven opgeven bij de Europese Commissie en die zal ze dan publiceren op een website. Niet alleen ontstaat er dan gezonde concurrentie, ook zullen onredelijke verschillen op deze manier teruggedrongen worden.

Te hoge bezorgkosten
Uit een peiling van de Europese Commissie bleek eerder al dat meer dan tweederde van de consument de bezorgkosten vaak te hoog vindt voor grensoverschrijdend online shoppen. De kosten hiervoor liggen gemiddeld drie tot vijf keer hoger dan binnenlandse bezorgkosten. Met name mensen in meer afgelegen gebieden hebben weinig keus en hoge prijzen.

Met de nieuwe regels worden tarieven transparanter gemaakt, zegt Europarlementariër Lucy Anderson. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de strategie voor een digitale eenheidsmarkt in Europa. De regels helpen ook om consumenten en kleine bedrijven een betere deal te bieden voor crossborder bezorging van pakketten. Wel moet de Raad van Ministers nog akkoord gaan met het hele plan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top