Ga naar hoofdinhoud

Branche roept op tot solidariteit, flexibiliteit en vooral overleg en samenwerking

In een gezamenlijk persbericht laten verschillende branche- en inkooporganisaties voor onder meer mode, schoenen, sport een dringend beroep naar een ieder actief in de branche in deze onverwachte, uitzonderlijke en ongekende zware tijd om de handen ineen te slaan.

Namens INretail, Modint, ANWR-GARANT, CBM, FGHS, FNLS, VIMAGRO is vandaag een oproep uitgegaan naar een ieder actief in de branche in deze onverwachte, uitzonderlijke en ongekende zware tijd om de handen ineen te slaan.

De organisaties noemen het een absolute noodzakelijkheid om in de huidige situatie gezamenlijk de bedrijfskolom te stutten. Samen nadenken en werken aan het ondervangen van de problemen en risico’s in de keten, het verdelen en compenseren, nu en in de toekomst. Er is flexibiliteit, wederzijds begrip, visie, verantwoordelijkheid en solidariteit nodig. Alle partijen worden daarom opgeroepen om het maximale te doen wat binnen ieders individuele mogelijkheid ligt.

Concreet betreft het onderlinge solidariteit en coulance als het gaat om onder andere;levertijden en -momenten, toepassen van het begrip ‘overmacht’, levering van (alternatieve) goederen, gebruik van boetebedingen, (gespreide) betalingstermijnen. Dringend gewenst en gevraagd is creativiteit en improvisatievermogen om actueel, in deze hectische periode, als ook daarna vanuit een gezonde, weerbare en sterke keten klanten en eindgebruikers van de gewenste producten te kunnen voorzien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top