Ga naar hoofdinhoud
Fred de la Bretoniere

Breaking news! Fred de la Bretonière in stilte onder andere naam failliet verklaard

Het faillissement van Fred de la Bretonière was bijna aan iedereens neus voorbijgegaan. Dit komt omdat er een naamswijziging plaatsvond vlak voordat het uiteindelijke faillissement. Toch is het niet helemaal onopgemerkt gebleven.

Deze week nog werd Wholesale I B.V. failliet verklaard. Dit klinkt als een nietszeggende titel, maar niets is minder waar. Een oplettende lezermerkte de naamswijziging op, want op 8 februari heette Wholesale I B.V. nog gewoon Bretonière Wholesale B.V.. Klaarblijkelijk gaat het hier dus niet om een on-descript bedrijfje, maar om de groothandel Fred de la Bretonière.

In 2014 werd het schoenen- en tassendesignmerk Fred de la Bretonière overgenomen door Karmijn Capital. In 2017 noteerde Bretonière Wholesale B.V. een schuldenpost van 3,4 miljoen euro. Over de exacte cijfers van 2018 is nog niets bekend, maar gezien het faillissement zullen deze niet gunstig zijn geweest. Overigens noteert de overkoepelende Bretonière Holding B.V. de laatste jaren ook weinig goede cijfers. In 2016 bedroeg het verlies 1,8 miljoen en een jaar later werd dit opgeschroefd naar 2,2 miljoen verlies.

Of de naamswijziging voor het faillissement een ordinaire manier was om het onheil te maskeren heeft Quotenet nog niet kunnen achterhalen. Zowel de dames van Karmijn, CEO Fred de la Bretoniere Dennis Mok als de curator waren niet bereikbaar voor commentaar.

Over de uitgeven kinderschoenenlicentie is ook nog verder niets bekend.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top