Ga naar hoofdinhoud
Coolcat

Breaking News! Tienermodebedrijf Coolcat vraagt faillissement aan

Tiener- en kindermodebedrijf Coolcat gaat faillissement aanvragen. De keten werd veertig jaar geleden opgericht door retailondernemer Roland Kahn, tevens eigenaar van grotematenwinkel MS Mode, studentenmerk America Today en lingerieketen Sapph.

Het faillissement wordt waarschijnlijk dinsdag uitgesproken. De winkels en webshop van Coolcat blijven voorlopig open. De buitenlandse activiteiten van het modebedrijf vallen buiten de faillissementsaanvraag.

Coolcat is sinds 2015 verliesgevend. Door een ingrijpende reorganisatie zat de modeketen van Roland Kahn begin vorig jaar in de lift, maar het herstel heeft zich niet doorgezet. Coolcat zegt met name last te hebben gehad van de warme en lange zomer van 2018 en zachte winter van dit jaar. Daardoor kan het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Kahn heeft de afgelopen weken met de directie om tafel gezeten om de opties te verkennen. Aanpassingen in de winkelformule en de bedrijfsvoering hebben naar eigen zeggen echter geen positief resultaat opgeleverd.

Momenteel heeft Coolcat 130 winkels: 80 in Nederland, 17 in België, 6 in Frankrijk en 2 in Luxemburg. In totaal werken 1450 mensen bij de retailketen, van wie 1180 in Nederland. In omvang was Coolcat de tweede keten van moederbedrijf Coolinvest, na MS Mode en boven America Today.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top