Ga naar hoofdinhoud
Coolcat

Coolcat sluit alle deuren en gaat nu verder als webshop

De komende maanden sluiten de winkels van Coolcat toch hun deuren. Eigenaar Retail Beheer heeft er voor gekozen om onder de naam ‘Coolcat Junior’ verder te gaan als webshop.

In maart werd Coolcat failliet verklaard en leek er een doorstart te komen. Zo zou Retail Beheer er in samenwerking met oud eigenaar Roland Kahn voor zorgen dat er 56 van de 80 winkels open zouden blijven. Wel kreeg het winkelpersoneel alleen nog maar tijdelijke contracten aangeboden. Nu blijkt er voor de 1450 medewerkers geen toekomst te zijn bij Coolcat.

Volgens oud-HEMA-directeur Ronald van Zetten zijn de winkels niet winstgevend te krijgen. “Er is veel minder verkeer in de winkelstraten en er zijn veel concurrenten bijgekomen. In zekere zin is Coolcat niet met zijn tijd meegegaan. Het is een pijnlijk en hard besluit om er niet mee door te gaan.”

Coolcat laat na zijn faillissement een schuldenberg van zeker dertig miljoen euro achter. Meer dan de helft daarvan heeft ING Bank nog te goed van de winkelketen, blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator David Bos.

De webshop Coolcat Junior gaat zich alleen nog maar richten op kinderkleding. Voorheen deed online het al goed. Wel zijn er plannen om een deel van de fysieke winkels onder een andere naam en concept open te houden, Waarvan de werknaam Soho is. In de zomer komt hier meer duidelijkheid over.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top