Ga naar hoofdinhoud
de bijenkorf

De Bijenkorf blijft groeien

Vorig jaar heeft De Bijenkorf zijn omzet met twaalf procent zien toenemen. Daarmee is het bedrijf voor het vijfde jaar op rij gegroeid. Zowel fysieke winkels als webshops hebben hieraan bijgedragen.

In de winkels behaalde het acht procent meer omzet en online wel 32 procent. De Bijenkorf maakt niet bekend hoe hoog de daadwerkelijke omzet precies is.

Gratis verzenden
De online omzet is hoogstwaarschijnlijk gestegen door de introductie van gratis verzenden in Nederland en België. Kosten voor de webshop zijn toegenomen maar desondanks wordt er winst geboekt, net als in de winkels.

Andere cijfers
Wel laat De Bijenkorf weten dat de operationele winst voor afschrijvingen met acht procent is toegenomen tot 38,7 miljoen euro. Dat is exclusief de voorziening voor het afscheid van 143 werknemers uit het distributiecentrum in Woerden. Het nieuwe distributiecentrum in de omgeving van Tilburg (Waalwijk) wordt over een jaar geopend. Over het algemeen heeft De Bijenkorf meer dan 33 miljoen euro geïnvesteerd in zijn winkels en de webshop.

Website De Bijenkorf: www.debijenkorf.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top