Ga naar hoofdinhoud

De Skihut Scheveningen maakt doorstart dankzij ‘mysterieuze’ investeringsclub

Wintersportketen De Skihut Scheveningen en de bijbehorende webshop maken een doorstart. De nieuwe eigenaar is een recent opgerichte investeringsclub, opererend onder de naam Retail Investments Beilen.

De Skihut werd op 6 oktober failliet verklaard. Nog diezelfde dag zat de investeringsclub uit Beilen om de tafel om over een doorstart te praten. De club wordt gevormd door drie personen, waaronder de Zeeuwse jurist Peter Raven. De identiteit van de andere betrokkenen werd niet bekend gemaakt.

Onderzoek van Quote liet vanmiddag zien dat vastgoedman Norman Klein de grote investeerder achter de doorstart is. Klein heeft 99 procent van de aandelen in van de investeringsclub in handen en zou een goede bekende zijn van de familie Schaling, tot aan het faillissement eigenaar van De Skihut.

De familie Schaling is echter niet betrokken bij de doorstart. Aan hen zou De Skihut de verdenking van belastingfraude en het daaropvolgende faillissement te danken hebben, zo stelt Raven tegenover Quote.

Binnenkort zal een nieuwe ceo voor De Skihut worden aangewezen. Piet van der Lans, oprichter en nog altijd eigenaar van het Skihut-pand is alvast erg blij met de doorstart. In 2006 verkocht hij zijn bedrijf aan de familie Schaling, waarna hij zag hoe de focus verschoof naar het hogere segment.

De kans bestaat dat de investeringsclub ook het Skihut-filiaal in Oosterbeek overneemt. “Deze wordt vandaag of morgen failliet verklaard en dan zullen wij eens kijken”, aldus Raven. De zaak in Knokke blijft wel gesloten. Van de 62 medewerkers van De Skihut zal bijna iedereen zijn of haar baan behouden.

Website De Skihut Scheveningen: www.skihut.nl/winkels/1/de-skihut-scheveningen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top