Ga naar hoofdinhoud

Detailhandel boekt meer omzet bij lagere verkoopvolumes

De detailhandel heeft in juli 5,0 procent meer omgezet dan in juli 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,8 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 6,8 procent en de omzet van de non-foodsector met 3,0 procent. Online is 2,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

Omzet non-foodwinkels 3 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in juli 2023 met 3,0 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,2 procent lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in consumentenelektronica hebben in juli meer omgezet dan in juli 2022. Daarentegen hebben de kledingwinkels, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in schoenen en lederwaren in juli minder omgezet.

Omzet winkels in voedingsmiddelen bijna 7 procent hoger
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in juli 6,8 procent meer omzet behaald dan in juli 2022. Het verkoopvolume was 3,5 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 7,2 procent hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,9 procent hoger.

Online 2,5 procent hoger
De online omzet was in juli 2,5 procent hoger dan in juli 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 3,4 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 1,4 procent hoger.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in juli 2023 hoger dan in juli 2022. De online omzet van de kledingwinkels en de winkels in consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top