Ga naar hoofdinhoud
omzet kindermodenieuws

Detailhandel stijgt opnieuw in omzet

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de omzet in de Nederlandse detailhandel afgelopen mei met 3,5 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook het verkoopvolume ligt drie procent hoger.

Met de correctie voor de samenstelling van koopwaren niet meegerekend, was de omzet bijna zes procent. Al dertien maanden groeit de omzet van de detailhandel ten opzichte van het jaar ervoor. De afgelopen acht maanden was de groei minimaal twee procent.

Vooral bij webwinkels was de groei duidelijk te zien, de online omzet was bijna 24 procent hoger dan vorig jaar. Multichannel retailers groeiden in omzet net iets meer dan online pure players. Ook woningwinkels maakten veel omzet. Winkels in keukens, vloeren en doe-het-zelfartikelen hadden 3,9 procent meer omzet en meubel- en huishoudwinkels stegen met 3,4 procent. De non-foodsector liet ook een kleine groei van 2,6 procent zien.

Alleen de consumentenelectronica en recreatieartikelen daalden in omzet met respectievelijk 0,5 en 1 procent. De foodbranche liet wel een kleine groei zien van 1,8 procent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top