Ga naar hoofdinhoud

Directeur INretail: ‘Er zijn in de retail miljarden nodig om lucht te creëren’

De impact van het coronavirus op het maatschappelijke leven neemt extreem toe. INretail adviseert haar leden de maatregelen die de overheid heeft genomen op te volgen. Hoewel het momenteel niet verplicht is om de winkels te sluiten, kampen ondernemers wel met grote omzetdalingen en neemt de bezorgdheid over hun liquiditeiten toe. Binnenkort moet over het eerste kwartaal enkele miljarden btw worden afgedragen.

Volgens algemeen directeur Jan Meerman is de situatie die in korte tijd is ontstaan uitzonderlijk te noemen. “De omzetten kelderen. Er ontstaan liquiditeitsproblemen in een sector die aan 400.000 mensen werk biedt. Er zijn miljarden nodig om lucht te creëren. We willen dat de overheid alle regelingen ruimhartig openstelt om ondernemers in de retail non-food te helpen overleven. Het moet mogelijk worden het betalen van alle vormen van belasting uit te kunnen stellen, nationaal en lokaal. Er is dagelijks crisisoverleg met het ministerie van Economische Zaken en met MKB Nederland.”

INretail heeft een speciale pagina opgezet waar meerdere keren per dag updates worden geplaatst. Je kunt hier alle informatie terugvinden over het aanvragen van betalingsuitstel van loon-, inkomsten- en vennootschapsbelasting plus BTW. Ook lees je er hoe werktijdverkorting moet worden aangevraagd en staan er tips voor hygiëne maatregelen in de winkels. Verder lees je alles over de procedures bij medewerkers die zich ziek melden of door thuissituaties niet in staat zijn te komen werken.

De bereikbaarheid van INretail is verruimd om ondernemers met al hun vragen te helpen. Medewerkers zijn tussen 8.30 uur en 20.00 uur telefonisch te bereiken via 088-9730600 en per app via 06-24958316. Sinds vorige week stromen ook veel vragen binnen via  coronavirus@inretail.nl.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top