skip to Main Content

Directeur INretail: komende twee kwartalen veel faillissementen in retail verwacht

Jan Meerman, directeur INretail, geeft in gesprek met RetailTrends aan dat in het laatste kwartaal van dit jaar en het eerste van volgend jaar meerdere faillissementen van retailers worden verwacht.

Eind dit jaar en begin 2021 verwacht Meerman een forse klap. “Zowel het mkb als grootwinkelbedrijf zien soms dertig tot veertig procent minder bezoekers en daar zien we de komende maanden geen grote verbetering in. Die maanden zijn juist voor mode- en schoenenretail traditioneel heel belangrijk en heb je veel klanten nodig.”

Met name vanaf 1 januari verwacht Meerman dat de schade meer zichtbaar wordt. “Het aantal faillissementen neemt nu dankzij de steunpakketten nog niet toe. Onze verwachting is dat partijen straks wel zullen omvallen over de gehele breedte binnen mode en schoenen, zowel kleine spelers als ketens.”

Meerman is van mening dat de miljoenennota op Prinsjesdag wat steriel was. Hij had gehoopt dat de landelijke overheid zich meer zou bekommeren om het belang van de sterke binnensteden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top