Ga naar hoofdinhoud

Directeur INretail: “Overheid draag uit dat winkelen kan en mag!”

INretail vindt dat de economische factor veel zwaarder mee moet wegen in de corona discussie. Zo hebben ondernemers perspectief nodig en om de schade te beperken moet er meer mogelijk worden. Winkeliers willen dat consumenten weer naar hun winkel komen. Volgens INretail moet de oproep zijn dat winkelen veilig kan en mag, zodat de consument zich weer welkom voelt.

Jan Meerman, INretail directeur, geeft aan dat de economische schade enorm is. “De retail non-food hoefde niet verplicht op slot, maar de ‘blijf thuis’-oproep leidde tot lege winkelstraten. De overheid moet actief uitdragen dat winkelen veilig kan en mag. Een kaalslag in ons winkellandschap en banenverlies is wat dreigt, ondanks alle creativiteit die ondernemers nu inzetten om omzet te maken. De seinen gaan naar donkerrood,” aldus Meerman.

Uit onderzoek van INretail komt naar voren dat bijna veertig procent van de winkelondernemers te maken heeft met omzetdalingen van 70% tot 100%. “In de non-food sector gaat het wel om 400.000 banen. Winkelen moet gestimuleerd worden. De sector heeft haar huiswerk gedaan en is voorbereid met goede protocollen voor veilig winkelen.”

INretail is zich er van bewust dat het niet alleen om de economie gaat, maar ook om de zorgcapaciteit. De INretail directeur geeft aan dat evenwicht in de discussie dan ook nodig is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top