Ga naar hoofdinhoud
Coolcat

Doorstart voor kledingketen Coolcat met oude eigenaar

Coolcat werd onlangs failliet verklaard. Toch maakt de kledingketen vanaf 1 mei een doorstart, weliswaar met de oude eigenaar. Coolcat blijft in handen van ondernemer Roland Kahn, maar wordt wel ondergebracht in een andere bv, Retail beheer.

Volgens curator David Bos van CMS Advocaten, bleek het realiseren van een doorstart geen eenvoudige zaak. “Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.” In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel medewerkers voor het merk kunnen blijven werken.

Het plan is dat de webwinkel actief blijft en dat online een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe strategie. “We hebben willen voorkomen dat de naam CoolCat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is’’, aldus Retail Beheer-bestuurder Jaco Scheffers.

Op 18 maart moest Coolcat faillissement aanvragen, nadat het bedrijf naar eigen zeggen het afgelopen jaar last gehad van de zeer warme en lange zomer en de zachte winter van dit jaar. “Als het maandenlang boven de 20 graden blijft, koopt niemand herfstkleding. Zelfde verhaal voor wanneer het niet koudt wordt”, vertelde een woordvoerder destijds.

Kahn opende in 1979 de eerste Coolcat-winkel in Amsterdam. Op het moment van faillissement had de winkelketen van Kahn in Nederland tachtig vestigingen. In totaal deelden 1.180 medewerkers van Coolcat 450 voltijdsbanen, veel van de medewerkers zijn parttimers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top