Ga naar hoofdinhoud

Druk op pandeigenaren neemt toe om winkelhuren te verlagen

Volgens het FD voert het ministerie van Economische Zaken de druk op vastgoedbeleggers en winkeliers om tot landelijke afspraken te komen voor huurverlagingen of -uitstel. Indien de partijen er onderling niet uitkomen, kan de overheid maatregelen nemen.

Veel winkeliers zijn flink getroffen door de coronacrisis. Om faillissement in grote getalen te voorkomen, moeten huurbazen bereid zijn om te onderhandelen. Meerdere grote winkelketens stellen echter hoge eisen aan verhuurders, zoals het maandenlang uitstellen van de betaling.

Naar verluidt wil het ministerie een akkoord met winkeleigenaren laagdrempeliger maken door te kijken of het mogelijk is dat de staat garant gaat staan voor de betaling van de huren. Volgens betrokkenen maakt ook dit de overleggen er niet makkelijker op. Zo zouden de vastgoedbeleggers bang zijn voor huurverlagingen over de gehele linie, die vooral op kleinere eigenaren een grote impact zou hebben. Daarnaast zouden ze dan korting moeten weggeven aan winkeliers waarbij de zaken nog wel goed lopen. 

Indien de partijen vóór 20 april niet met elkaar tot een besluit komen, kan het ministerie maatregelen nemen en de huurbazen dwingen tot coulance.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top