Ga naar hoofdinhoud

Drukte in winkelstraten neemt toe

Uit data van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de drukte in de winkelstraat met 150 procent is toegenomen ten opzichte van het dieptepunt kort na de maatregelen die werden getroffen om het coronavirus te bestrijden. De data werd opgevraagd door nieuwszender BNR. 

Kort na de getroffen maatregelen was er nog maar een vijfde over van het aantal mensen dat normaal in de winkelstraten is. Het is nog niet zo druk in de winkelstraten zoals voorheen, momenteel zit de drukte ongeveer op de helft van het oude niveau. Daarnaast is iedere regio weer verschillend. Zo zijn de winkelstraten in Almere het drukst en is het in steden als Amsterdam en Utrecht, dat in grotere mate afhankelijk is van het toerisme, een stuk rustiger.

Uit onderzoek van INretail en I&O Research blijkt dat twee op de drie Nederlanders een levendige winkelstraat in zijn of haar woonplaats belangrijk vinden. Een ruime meerderheid (64%) geeft aan zich zelfs zorgen te maken om het voortbestaan van winkels in zijn of haar woonplaats.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top