Ga naar hoofdinhoud

Dutch Sustainable Fashion Week 2019

Over één week vindt de zesde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Van 4 tot en met 13 oktober kleuren verschillende Nederlandse steden groen. Tien dagen lang zijn er prachtige fashionshows en evenementen die allemaal in het teken staan van duurzame mode. Een bron van inspiratie dus!

Future Fashion
De Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) is het grootste landelijke duurzame mode evenement van Nederland. Door het hele land zijn er duurzame winkelroutes georganiseerd. Daarmee wil de organisatie duidelijk maken dat duurzaamheid voor iedereen binnen handbereik ligt. DSFW focust op thema’s zoals minder verspilling, circulaire mode en innovaties op het gebied van textiel gebruik. Dit jaar is er een nieuw thema gekoppeld aan het evenement: de toekomst van mode. Hoe ziet mode er in 2050 uit? Of beter: hoe zou het eruit behoren te zien?

Duurzame partners
Dit jaar werkt DSFW samen met verschillende organisaties. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Hema en INretail zijn onder andere de samenwerkingspartners van 2019. Kim Feenstra en Giovanni Laisina zullen het evenement hosten, maar ook het bereik van DSFW een flinke boost geven. Het evenement is bedoeld om meer draagvlak te genereren voor het belang van duurzame mode. Ook jonge talenten worden gestimuleerd in hun duurzame ideeën door hen een podium te bieden. En uiteraard meer ondernemers vergroenen in hun bedrijfsvoering.

Leuk om te weten is dat Kim Feenstra en Giovanni Laisina onlangs het platform ‘House of Movements’ hebben opgericht. Daarmee werken zij aan de marketing van duurzame lifestyle pioniers. Met ‘House of Movements’ doelen zij op meer maatschappelijke betrokkenheid en vergroening binnen de modebranche en daarbuiten.

Website Dutch Sustainable Fashion Week: http://www.dsfw.nl/
Website House of Movements: https://houseofmovements.nl/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top