Ga naar hoofdinhoud

Een slecht derde kwartaal voor Zalando

In het derde kwartaal steeg de omzet van Zalando minder snel dan het half jaar ervoor. Zo was er dit kwartaal een groei te zien van 11,7 procent tot 1,2 miljard euro. Het eerste half jaar groeide de omzet met 21 procent. Ook het resultaat van Zalando flink teleurstellend. Het verlies liep op van 11,1 miljoen euro naar 41,67 miljoen.

Zoals veel retailers hebben gemerkt heeft het warme zomerweer ook invloed gehad op de uitgaven van de consument. Hierdoor ging men tevens later herfst- en winterkleding aanschaffen. Ondanks dat Zalando de groei op peil wilde houden ging dit helaas gepaard met veel kortingen. Co-CEO Rubin Ritter is dan ook zeer ontevreden over de resultaten.

Beleggers zijn ook niet erg blij met de cijfers, de koers daalde namelijk met meer dan vijf procent. En op de beurs gaat het met Zalando eigenlijk al weken niet goed. Sinds begin augustus gaf het bedrijf twee winstwaarschuwingen. Het eerder aangepaste bedrag was tussen de 220 en 270 miljoen euro, maar dit is inmiddels verlaagd naar 150 tot 190 miljoen euro.

Toch blijft Zalando flink investeren in groei. In 2020 wil het bedrijf de omzet hebben verdubbeld tot wel 10 miljard euro. Ritter hoopt dan ook dat het vierde kwartaal meer succes heeft.

Website Zalando: www.zalando.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top