Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar Witteveen sluit deuren van OVS-winkels

De Nederlandse winkels van OVS Kids zijn deze week op slot gegaan. Moederbedrijf Vidrea Retail heeft daarnaast besloten de uitrol van de Italiaanse formule in Nederlands helemaal te staken.

Een woordvoerder Vidrea zegt te zijn belazerd door Sempione Retail, de Zwitserse eigenaar van de formule OVS. Het moederbedrijf van onder meer Witteveen nam vorig jaar ruim tweehonderd winkels over van Charles Vögele, die eerder ook in handen waren van Sempione Retail. Deze bouwden zij uiteindelijk om tot hun Miller & Monroe-formule.

Volgens Vidrea is er een balansgarantie van 82 miljoen euro afgegeven door de Zwitserse tak van OVS. Uiteindelijk bleek het bedrijf geen aanspraak meer te kunnen maken op de garantie, terwijl Sempione in de tussentijd failliet ging. Vidrea raakte hierdoor in de financiële problemen. Een woordvoerder van Vidrea stelt dat het wel zo moet zijn dat de cijfers op de balans van Sempione Fashion waren verdraaid, omdat je als bedrijf anders niet enkele maanden later failliet kan gaan.

OVS Kids is de kinderkledingformule van het Italiaanse OVS. Het bedrijf bood een breed assortiment aan kleding, schoenen en accessoires aan voor kinderen tot acht jaar. Eerder sloot de Italiaanse formule al 140 winkels in Zwitserland en 83 winkels in Oostenrijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top