Ga naar hoofdinhoud
SundaySchool

Exclusief: Gaat SundaySchool wel door deze zomer?

Hoewel we momenteel nog middenin de Coronacrisis zitten en we niet weten wanneer de maatregelen van de overheid versoepelen, proberen we toch een beetje vooruit te kijken. Wanneer zal de consument de winkels weer bezoeken? Hoe moeten we ons oriënteren op het nieuwe inkoopseizoen? Om ondanks alles toch vooruit te kijken, hebben we contact gezocht met Stefan Flint en Rob de Vos van SundaySchool.

Een vraag die veel ondernemers bezighoudt is hoe het komend zomerseizoen eruit gaat zien. Hoe kunnen zij zich voorbereiden op het nieuwe inkoopseizoen? Kunnen jullie hier al iets meer over vertellen?

Jeetje, dat is direct een heel lastige vraag, zegt Flint. We zijn natuurlijk afhankelijk van de overheidsmaatregelen, en volgen de ontwikkelingen en adviezen van het RIVM met belangstelling. Normaliter zouden we de uitnodigingen voor het nieuwe seizoen alweer verstuurd hebben, nu zijn we druk met allerhande scenario’s aan het uitwerken.

Jullie zien wel voornemens om SundaySchool doorgang te laten vinden? We hebben kunnen lezen dat de Modefabriek deze zomer niet doorgaat, evenals de Panorama in Berlijn. Waarom zien jullie wel mogelijkheden?

Zoals inmiddels wel bekend is zien we onszelf als een service-platform, zegt de Vos. We werken met een klein team en zijn heel flexibel. We kunnen SundaySchool binnen twee weken organiseren. Daarnaast werken we heel prettig samen met de locatie-eigenaar van de Fabrique, die waar mogelijk ook graag met ons meedenkt.  Vandaar dat we nu voor onszelf de datum van 1 juni als deadline voor een go/ no-go hebben aangehouden, met zelfs een uitloop van enkele dagen. Als de overheid het toestaat, en de merken en inkopers willen elkaar ontmoeten, dan kunnen wij het organiseren. We hebben verschillende scenario’s uitgewerkt, van opheffing van alle maatregelingen tot beperkingen in het samenkomen van een nader bepaald aantal personen. Eén van de mogelijkheden bij een beperkt aantal mensen op een locatie is dat we de beurs met een dag kunnen verlengen. En, vult Flint hem aan, we kunnen indien gewenst SundaySchool ook één tot enkele weken opschuiven. 

Dat klinkt interessant. Wanneer besluiten jullie het tijdstip van de beurs mocht deze doorgaan?

Natuurlijk is dat momenteel nog niet aan de orde, aldus Flint. Maar indien er meer zicht is op de mogelijkheden voor eind juni, juli of zelfs augustus, dan zullen we contact zoeken met een aantal merken en inkopers. Afhankelijk van de wens van de meerderheid zullen wij SundaySchool organiseren. Met het doel dat we willen helpen waar we kunnen.

Jullie zijn eerder ook bezig geweest met een volwassen variant van SundaySchool. Nu de Modefabriek niet doorgaat, is er een mogelijkheid dat jullie SundaySchool uitbreiden met merken die anders op de Modefabriek staan?

Dat is een interessante vraag. We hebben inderdaad merken die informeren naar onze gedachten daaromtrent. Als beursorganisatie staan we daar niet afwijzend tegenover, maar laten we zeker niet op de zaken vooruit lopen. Hopelijk is de Cornona Crisis snel bedwongen, en kunnen we weer een beetje vooruit kijken. Wij zullen er dan alles aan doen vanuit onze professie een helpende hand te bieden. Voor nu wensen we alle merken en winkeliers veel sterkte in deze strijd, en hopen we dat ze gezond blijven. En wie weet wordt de aankomende editie de aftrap van een nieuw tijdperk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top