Ga naar hoofdinhoud
Coolcat

Faillissementsverslag: Coolcat draaide jarenlang verlies

Uit het eerste faillissementsverslag blijkt dat modeketen Coolcat al jaren te maken had met dalende omzetten en tegenvallende resultaten. Veelvuldige kostenbesparingen konden een faillissement niet voorkomen. 

‘Eind 2017 leek het eindelijk beter te gaan en is er een broos herstel ingezet met uiteindelijk een halvering van het verlies ten opzichte van de jaren daarvoor. Helaas liepen de resultaten in het najaar van 2018 onverwachts terug met zo’n 40 miljoen euro, van ruim 120 miljoen naar 80 miljoen euro.  Mede door het aanhoudende zomerweer en de zachte winter waardoor de omzet van de winterartikelen moeizaam op gang kwam, en omdat de collecties de klant onvoldoende lijken aan te spreken’ schrijft de curator in het faillissementsverslag. In 2016 bedroeg het verlies 18,6 miljoen euro op een omzet van 129 miljoen euro. In 2017 was dat 10,6 miljoen verlies op een omzet van 121 miljoen.

Eigenaar Roland Kahn bleek de enige geschikte overnamekandidaat na het faillissement en wilde aanvankelijk de meeste winkels openhouden, maar kondigde deze week aan om toch alleen online verder te willen gaan. Voor de inventaris en goodwill betaalde hij €550.000 blijkt uit het verslag.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top