Ga naar hoofdinhoud
detailhandel

Feestdagen brengen omzetplus van 20 procent voor kledingwinkels

Volgens het CBS zal de aanloop naar de feestdagen zowel in november als december zorgen voor een hogere omzet in de detailhandel. Dit meldt de instantie op basis van cijfers van 2015 tot en met 2017.

In de afgelopen drie jaar hebben de feestdagen gezorgd voor ruim 22 procent omzet in december en vier procent in november. Vooral de speelgoedwinkels lijken het meest te profiteren van de decembermaand. Zij zien een verdubbeling van de omzet in november en december ten opzichte van de gemiddelde maandomzet in de overige maanden. Webshops hebben een omzet die gemiddeld 24 procent hoger ligt in november ten opzichte van een normale maand. In december zien zij hun omzet stijgen met zelfs 36 procent. Voor kledingzaken is de omzetstijging ook niet verkeerd. Zij zien hem in december omhooggaan met 20,1 procent. Schoenenwinkels hebben een omzetstijging van 11 procent.

De extra feestdagenomzet van de detailhandel, met de afgelopen drie jaar ruim 22 procent in december en bijna 4 procent in november.

De extra feestdagenomzet in december van kledingwinkels (een stijging van 20,1 procent) en schoenenwinkels (een stijging van 11 procent).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top