Ga naar hoofdinhoud
kindermode

Gerecycled plastic in herfst- en wintercollectie van Oilily

Deze herfst en winter komen verschillende bedrijven met een collectie die gemaakt is van gerecycled plastic. Op deze manier vragen ze aandacht voor plastic vervuiling in de oceaan. Van het plastic worden uiteenlopende textielproducten gemaakt, van jassen en jurkjes tot bekleding van kinderwagens.

Het idee komt van ondernemer en modeontwerpster Monique Maissan. Zij maakt met haar bedrijf Waste2Wear, waarvan het hoofdkantoor in China ligt, textiel van plastic afval en levert het aan bedrijven over de hele wereld.

Oilily
Ook Oilily doet aan het project mee. Volgens woordvoerder Niels Bots werkt het bedrijf al meer dan tien jaar samen met de Nederlandse ontwerpster Monique Maissan. De herfst- en wintercollectie bestaat bij Oilily voor zo’n 10 tot 15 procent uit kleding met de gerecyclede stof RPET. De stof is niet voor alle kleding geschikt, maar voor winterjassen of gevoerde jurken ideaal.


Over RPET
De stof RPET, dat staat voor gerecycled polyester, is gemaakt van plastic dat voor 30 procent uit de oceaan is gevist. De overige 70 procent komt van vuilstortplaatsen om te voorkomen dat het afval in de oceaan belandt.

Website Waste2Wear: www.waste2wear.com
Website Oilily: www.oilily.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top