Ga naar hoofdinhoud
kindermode

Groningen start proef met kinderopvang zodat jonge ouders ongestoord kunnen shoppen

De komende zeven zaterdagen kunnen ouders met jonge kinderen hun kroost laten opvangen bij Kinderopvang SKSG aan de Nieuwstad in de binnenstad. Zo kunnen ouders ongestoord gaan shoppen.

Het idee is ontstaan vanuit een initiatief van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken. De kinderopvang wordt omgetoverd tot het zogeheten ‘Huis van Ome Loeks’. Om te kijken of het initiatief een succes is, wordt er eerst gestart met een proefperiode van zeven weken. Ouders kunnen hun kinderen tussen de vier en tien jaar op zaterdagen voor maximaal drie uur langsbrengen. Dit is geheel kosteloos. Daarnaast hoeven ouders zich geen zorgen te maken dat zijn of haar kind zich verveelt, de opvang organiseert namelijk genoeg activiteiten. 

Volgens de initiatiefnemer moet de binnenstad van Groningen voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod. “Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen.”

De proefperiode loopt van zaterdag 9 november tot en met zaterdag 21 december.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top