Ga naar hoofdinhoud
Hudson Bay

Hudson’s Bay Company bevestigt gesprekken over Duitse samenwerking

Hudson’s Bay Company verkent de mogelijkheden van een joint venture met Signa Holding. In tegenstelling tot berichten in de media is er nog geen bindende overeenkomst getekend om de Europese activiteiten te verkopen of te combineren, zo laat het Canadese warenhuisconcern weten in een verklaring.

De grote Duitse warenhuisketens Kaufhof en Karstadt gaan mogelijk samen. Kaufhof is van het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay Company, de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa bezit Karstadt. Partijen tekenden al een voorlopige overeenkomst.

Over de deal gingen de laatste tijd al veel geruchten rond. Volgens sommige Duitse media zou Signa iets meer dan de helft van het samenwerkingsverband in handen krijgen en de operationele leiding nemen. Mogelijk zou zelfs de helft van alle Europese bezittingen van Hudson’s Bay Company naar Signa overgaan.

Hudson’s Bay Company reageert nu op alle speculatie om duidelijk te maken dat er nog geen definitieve deal over een verkoop of samenvoeging van de onderdelen gesloten is. Daarbij benadrukt het bedrijf ook regelmatig te kijken naar strategische kansen die waarde voor zijn aandeelhouders kunnen creëren.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, telt bijna honderd filialen in heel Duitsland. Ook Karstadt is goed voor tientallen vestigingen. Tot nu toe heeft de keten vijftien Nederlandse vestigingen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top