Ga naar hoofdinhoud

Hudson’s Bay had zich meer moeten richten op ‘V&D-segment’

De hoogste baas van Hudson’s Bay Nederland, Stephan Fanderl, vindt dat er ingegrepen moet worden om de verliezen bij de winkelketen te stelpen. Dat zegt de 55-jarige Duitse winkelbaas tegen RTL Z. “Hudson’s Bay had zich meer op het V&D-segment moeten richten.”

Hudson’s Bay bekijkt op dit moment ‘veel opties’ voor de Nederlandse markt, waaronder het inzetten op een lager segment, zegt Fanderl. “Maar gezien de grote verliezen is wel duidelijk dat we moeten ingrijpen. Ik ga nooit in op geruchten, maar op dit moment bekijken we veel opties. Wij zijn hier pas sinds eind vorig jaar mee bezig, dus geef ons wat tijd. Maar het moet zeker niet te lang duren.”

Sinds eind vorig jaar heeft hij ook de touwtjes in handen van het kwakkelende Hudson’s Bay Nederland, dat inmiddels vijftien winkels en zo’n 2000 werknemers telt.

Uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf bleek vorige maand dat Hudson’s Bay een vertrek uit Nederland overweegt. Zusterketen Saks Off 5th heeft de deuren in Rotterdam al gesloten en vertrekt binnenkort ook uit Amsterdam. De Nederlandse warenhuizen zouden in hun eerste jaar tachtig miljoen euro verlies hebben geleden.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top