Ga naar hoofdinhoud
hudson's bay kindermode

Hudson’s Bay maakt verlies van 364 miljoen euro

Eerder behaalde Hudson’s Bay Company een omzetgroei van 2,1 procent en een netto inkomen van 52 miljoen euro. Nu blijkt echter dat het bedrijf toch een verlies heeft van 364 miljoen euro, wat een verschil is van 40 miljoen ten opzichte van vorig financieel boekjaar.

De uitvoerend voorzitter van HBC meldt in het jaarverslag dat Hudson’s Bay Company niet tevreden is met de recente resultaten. Ondanks dat blijft het bedrijf wel kapitaliseren door de waarde van het vastgoedportfolio en daarnaast blijft het actie ondernemen om operationele resultaten te kunnen verbeteren. Tevens werkt Hudon’s Bay aan een betere positionering van de retail operaties en heeft het een aantal veranderingen in leiderschap doorgevoerd.

Portfolio
Naast Hudson’s Bay, heeft de company ook Saks OFF 5th, Saks fifth Avenue, Lord&Taylor en Home Outfitters in het porfolio. Ook is het concern eigenaar van Galeria Kaufhof en Galeria Inno in Europa.

Cijfers
In het hele jaar behaalde Hudson’s Bay Company een omzet van 8,9 miljard euro, een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. Toen behaalde het bedrijf namelijk een omzet van 9 miljard euro. Het vierde kwartaal ziet er rooskleuriger uit, de retailomzet wordt geschat op 2,9 miljard euro en het netto-inkomen wordt voor het eerst in acht kwartalen positief geschat op 52 miljard euro.

Website Hudson’s Bay: www.hudsonsbay.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top