Ga naar hoofdinhoud

INretail roept op tot actie

De Nederlandse winkelstraten komen in opstand. Deze week stuurt brancheorganisatie INretail boze brieven en mails naar Den Haag, waarin winkeleigenaren oproepen tot lastenverlichting, minder regels en hogere btw voor Chinese webwinkels. “Het wordt ons onmogelijk gemaakt om klaar te zijn voor de toekomst.”

De Gouden Middelvinger
Op een van de hoogste gebouwen van Den Haag wordt binnenkort een gigantisch geveldoek onthuld met een honderd meter hoge gouden middelvinger. Deze middelvinger is het symbool van non-food retailers die het beleid van de regering niet langer pikken. De winkeliers onderscheiden zich van de boeren en bouwvakkers, door publieksvriendelijk actie te voeren. Zo zullen er honderdvijftig gouden middelvingers worden uitgedeeld aan alle Tweede Kamerleden, staatssecretarissen en ministers omdat ze geen van allen echt iets doen aan de teloorgang van de winkelier. Het protest wordt verder ondersteund met de bouw van een erehaag met gouden middelvingers langs iedere toegangsweg naar Den Haag en er worden bij alle vestingen van INretail-leden kerstbomen bezorgd met een versiering van gouden middelvingers

Help de veenbrand bestrijden
Vandaag stuurde INRetail deze brief naar de Tweede Kamer. Hierin roepen zij onder andere op tot btw verlaging, betere criminaliteitsbestrijding, beloon werkgeverschap en hulp bij verduurzaming. Daarnaast willen vinden de winkeliers dat de btw op pakketjes uit bijvoorbeeld China flink omhoog moet gaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top