Ga naar hoofdinhoud

Interview: Een geslaagd openingsfeest van kinderschoenenwinkel Chabi’s

Afgelopen weekend was het groot feest bij kinderschoenenwinkel Chabi’s in de Negen Straatjes in Amsterdam. De winkel, sinds december 2018 geopend, organiseerde een officiële opening. KIDS fashion mag sprak met eigenaren Saskia en Julian over de geslaagde dag, de eerste verkoopmaand én de huidige collectie.

Hoe heb je de officiële opening ervaren?
“Deze was zeer feestelijk. De ingang hebben we versierd met grote pilaren van ballonnen en ook binnen werden trossen ballonnen geplaatst. Er was veel prosecco aanwezig voor de genodigden, maar ook voor klanten die nietsvermoedend een kijkje in de winkel kwamen nemen. Erg leuk was dat! En natuurlijk was er voor de kids genoeg te doen; er waren hapjes, kleurplaten, autootjes en boekjes. Zo konden ze zich tijdens het feest prima vermaken. De dag was al met al zeer geslaagd!”

Wat loopt er vanaf het begin al goed en wat juist anders dan verwacht?
“We zitten op een geweldige locatie, midden in het winkelgebied “De Negen Straatjes” en hier komt een enorme diversiteit aan klandizie langs. De ene dag lijkt een bepaald merk in de smaak te vallen, terwijl het op een volgende dag zomaar kan zijn dat een ander soort geëtaleerde schoen in de aandacht staat. Daarnaast is ons opgevallen dat (met name Nederlandse) kinderen al snel behoorlijk grote maten hebben. Eerst hadden we ons vooral gericht op de kleinere maatjes omdat ons zoontje anderhalf is en we maar moeilijk goede schoenen konden vinden, maar ook omdat we een kleine winkel zijn. Echter, toen er zoveel aanvragen voor grotere maten kwamen, hebben we die er gauw bijbesteld.”

Welke merken verkopen jullie sinds de opening eind vorig jaar?
“We verkopen een uitgebreid assortiment van het Italiaanse schoenenmerk Primigi. Dit merk ontwikkelt zowel avontuurlijke snowboots, als tijdloze lakschoentjes. Ook twee Deense merken doen het goed. Zo richt Glerups zich op slofjes van vilt, afkomstig van schapen uit Ierland en heeft Bisgaard vooral klassieke modellen van echt leer met kalfsleren voering. Daarnaast hebben we meerdere modellen van Pinocchio in huis, die net als de schoenen van Bisgaard in Portugal worden gemaakt. Ook verkopen we snowboots van Olang, regenlaarsjes van het Nederlandse merk Druppies en wollen sloffen van Bergstein. Genoeg te vinden bij Chabi’s dus! Wanneer we een keuze maken in merken gaan we in eerste instantie uit van onze eigen smaak, maar we vinden veel variatie in het assortiment ook belangrijk. Kwaliteit staat tot slot hoog in het vaandel; schoenen moeten gemaakt zijn van mooie materialen, genoeg steun hebben, anatomisch gevormd zijn en vooral ademend.”

Meer weten over Chabi’s? Bezoek www.chabis.nl of neem een kijkje in de winkel!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top