skip to Main Content
KIDS Retailing

Keep Moving: benut de voordelen van een fysieke winkel

In de terugkerende rubriek ‘Keep Moving’ geven we je als retailer de meest relevante tips, tricks en informatie om het beste uit je bedrijf te halen. Informatie die interessant kan zijn voor je winkel, website of social mediakanaal. Tips waar je écht iets mee kunt. Lees je mee?

Deze week gaan we het hebben over de voordelen die je als fysieke winkel hebt en hoe je deze optimaal kunt benutten. Online- en offline kanalen kunnen ontzettend met elkaar concurreren, maar wat bij online soms niet mogelijk is, kan bij een offline winkel juist de sleutel tot succes zijn! Wij geven je drie mogelijkheden om het beste uit je fysieke winkel te halen.

Advies op maat
De grootste service die je in een fysieke winkel kunt bieden is het advies en de hulp die je geeft aan je klanten. Als kindermodespecialist weet je nou eenmaal veel over kindermode, stoffen, maten, prijzen en andere zaken. Daarnaast stellen klanten hulp in de winkel over het algemeen zeer op prijs. Gebruik dus de kennis die je hebt en zo zorg je voor tevreden klanten!

Opvallende etalage
Wil je er echt uitspringen als winkel, dan moet je goed investeren in je etalage. Wanneer je etalage er te gek uit ziet en kinderen er (net als hun ouders) enthousiast van worden, komen ze natuurlijk sneller je winkel binnen wandelen. Maak je etalage bijvoorbeeld opvallend door het toevoegen van een opmerkelijke kleur, een specifiek thema of een mooie opbouw. Wissel je etalages ook regelmatig zodat het publiek niet steeds hetzelfde ziet.

Event en promotie
Dat je in contact moet blijven met de klant en je ze bij de winkel moet betrekken vertelden we al eerder in Keep Moving. Maar hoe je dit in een fysieke winkel ook kunt toepassen is door het organiseren van een modeshow of een ander leuk event. Promoot het bijvoorbeeld door folders in de buurt of direct voor de winkel te verspreiden. Je kunt ook wachten tot de klant zelf de drempel over stapt, maar zo trek je ze persoonlijk naar binnen! Om het event af te maken zorg je voor feestelijke muziek, een mooie catwalk met kinderen en enthousiast publiek!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top