Ga naar hoofdinhoud
KIDS Retailing

Keep Moving: maak een social hit van je winkel

In de terugkerende rubriek ‘Keep Moving’ geven we je als retailer de meest relevante tips, tricks en informatie om het beste uit je bedrijf te halen. Informatie die interessant kan zijn voor je winkel, website of social mediakanaal. Tips waar je écht iets mee kunt. Lees je mee?

Deze keer gaan we het hebben over social media. Want ja, dat kun je tegenwoordig niet meer laten liggen, toch? Niet alleen persoonlijke pagina’s kunnen een groot succes zijn; van je winkel kun je ook zeker een social hit maken! Hoe je dat doet, vertellen wij door middel van twee belangrijke tips. Let’s do this!

Creëer mooie plekjes
Een belangrijk onderdeel is het maken van mooie foto’s en waar kun je dit nou beter doen dan in je eigen fysieke winkel! Zorg er daarom voor dat je een aantal mooie, gezellige hoekjes creëert die enorm “Insta waardig” zijn. Plaats hier bijvoorbeeld je best verkochte items, kleed de omgeving mooi aan en schieten maar die plaatjes! Goed geschoten foto’s liken en delen mensen eerder, dat is een feit. Maak het af met een leuke winactie of giet het in een ander zelf verzonnen jasje.

Gebruik materiaal van klanten
Heb je de winkel eenmaal leuk aangekleed, dan zal je merken dat ook klanten foto’s zullen gaan maken. Bedenk een originele hashtag zodat klanten je winkel kunnen taggen. Vergeet bovendien niet het bestaande klant materiaal te gebruiken door het weer op je eigen pagina te delen! Tevens werkt het altijd goed om met de klant in contact te blijven; reageer dus op ieder berichtje dat je binnen krijgt via social media. Of het nou gaat om een tag van je winkel in de story van een klant of om een leuke reactie onder een van je posts: keep in touch!

Klaar om nieuw leven in je social media accounts te blazen? Wij zeggen, ga ervoor!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top