Ga naar hoofdinhoud
KIDS Retailing

Keep Moving: zo zorg je voor meer werkplezier binnen je bedrijf

In de terugkerende rubriek ‘Keep Moving’ geven we je als retailer de meest relevante tips, tricks en informatie om het beste uit je bedrijf te halen. Informatie die interessant kan zijn voor je winkel, website of social mediakanaal. Tips waar je écht iets mee kunt. Lees je mee?

Deze week staat Keep Moving in het teken van werkplezier bij zowel offline- als online kindermodebedrijven. Want één ding is zeker: pas wanneer je personeel plezier heeft in het werk, kan je als bedrijf echt succesvol zijn. Zo melden werknemers zich bijvoorbeeld minder snel ziek wanneer ze plezier op de werkvloer ervaren. Maar hoe verhoog je dit dan? KIDS geeft tips.

1. Vertrouw je personeel en luister
Het is belangrijk om het personeel genoeg verantwoordelijkheid te geven. Met te veel regeltjes en afspraken geef je ze niet de mogelijkheid goed mee te groeien met het bedrijf. Het personeel moet zich kunnen ontplooien en dat betekent ook dat ze verantwoordelijkheid moeten hebben voor bepaalde dingen. Laat sommige problemen dus los en luister naar je werknemers; misschien komen zij wel met de beste oplossingen! Vertrouwen in ze hebben is het belangrijkst.

2. Bedenk samen wat je belangrijk vindt
Dit sluit aan op het eerste punt. Laat werknemers mee denken over bepaalde onderwerpen en bekijk samen wat je belangrijk vindt binnen een bedrijf. Als iedereen zich thuis voelt omdat er rekening met elkaar gehouden wordt, zal er ook meer werkplezier zijn. Stel belangrijke kernwaarden op en creëer saamhorigheid en verbinding op de werkvloer.

3. Maak het uitdagend, maar zorg ook voor ontspanning
Zorg ervoor dat je werknemers een doel hebben om naar te streven. Uitdaging kan namelijk ook zorgen voor meer werkplezier. Niet alleen op individueel gebied is dit belangrijk, ook in teamverband en voor het bedrijf zelf is het stellen van doelen the key to success. Daartegenover staat dat er ook genoeg ontspanning moet zijn binnen een bedrijf. Bedenk goed op welke manier je dit wilt realiseren en maak het mogelijk voor je werknemers. Zet een tafeltennistafel neer of zorg voor ontspanningsoefeningen. Hierna gaat het werk weer een stuk gemakkelijker en zal je zien dat men er ook nog meer plezier in heeft.

4. Kijk kritisch naar je personeelsbeleid
Hoe kun je het werkplezier vergroten met je personeelsbeleid? Denk aan een gezonde werkomgeving waar het ook altijd veilig is. Maar ook aan gelijke kansen, eerlijke beloningen, de juiste contracten en afspraken, gelijke mogelijkheid tot ontwikkeling en een duidelijk verzuimbeleid voor iedereen. Wanneer mensen zich gelijkwaardig behandeld voelen en er duidelijke afspraken zijn, zal er wederom meer werkplezier ervaren worden.

Fan van ‘Keep Moving’? Laat ons weten via de mail waar je graag meer over zou willen lezen en ons redactieteam zoekt het voor je uit. Mailen kan naar info@kidsfashionmag.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top