Ga naar hoofdinhoud

Kidiliz vreest voor vele ontslagen

Volgens FashionUnited hebben de vakbonden van het modeconcern voor kinderkleding Kidiliz aangekondigd dat ze voor ‘zeer veel economische ontslagen’ vrezen binnen de groep van 2600 werknemers, waarvan het merendeel werkzaam is in Frankrijk. Onder Kidiliz vallen tien merken waaronder Beckaro, Z, Chipie, Catimini, Kenzo Kids en G-Star Raw.

Op een voorafgaande bijeenkomst waarop de werknemersvertegenwoordigers ruim twintig overnamebiedingen kregen voorgelegd, schreven de vakbonden CFDT, CFE-CGC en CGT in een persbericht dat er zeer veel ontslagen zullen vallen. Persbureau AFP geeft aan dat het belangrijkste aanbod van de Franse kinderkledinggroep IDKids. De kinderkledinggroep stelt voor 615 mensen aan te nemen, vergeleken met 200 voor het Children’s World Fashion aanbod. Daarnaast stelt groothandel Générale pour l’enfant stelt van haar kant voor om bijna de helft van de 640 personen van het Italiaanse Kidiliz-netwerk over te nemen.

In 2019 boekte Kidiliz een omzet van 388 miljoen euro. Voorafgaand aan COVID-19 was de situatie al verslechterd. Zo kondigde Patrick Puy, CEO van de kinderkledinggroep Kidiliz aan dat de groep onder curatele is gesteld door de Parijse handelsrechtbank. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top