Ga naar hoofdinhoud

kindermodewinkeliers komen niet in aanmerking voor TOGS-regeling

Mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. En komen dus niet in aanmerking voor de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro via de TOGS-regeling.

In een persbericht laat Paul Te Grotenhuis, woordvoerder van brancheorganisatie INretail weten, “Het is verbijsterend dat ondernemers met mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling. Ze worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. Minister-president Rutte adviseerde heel Nederland nota bene: ‘blijf thuis’. Onderzoek van INretail toont aan dat omzetten sinds de corona uitbraak tot bijna nul zijn gekelderd.”

“Veel winkelondernemers voelen nu de economische noodzaak om hun winkeldeuren weer te openen. De branche heeft strenge brancheprotocollen opgesteld. Zij plaatst desondanks vraagtekens of het TOGS-nieuws past bij het veiligheidsbeleid van een ‘intelligente lock down’ van de overheid.”

“De non-food retail wordt zwaar getroffen door de impact van het corona virus. Maatregelen die de liquiditeitspositie van retailers verbeteren zijn keihard nodig.  Als de NOW-regeling niet voor winkels werkt, dan bespreken we nog liever vandaag dan morgen met de ministeries EZ en Financiën een aantal branche specifieke oplossingen. Iedere dag worden bijvoorbeeld fashion en schoenencollecties minder waard. Een snel werkende oplossing kan niet langer op zich laten wachten,“ aldus Te Grotenhuis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top