Ga naar hoofdinhoud
detailhandel mode

Laagste groeipercentage voor detailhandel

De groei van de detailhandel zakt in. In september had het een omzetgroei van 1,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit is het laagste groeipercentage van dit jaar tot nu toe, zo laten de cijfers van het CBS zien.

De non-foodwinkels hebben in september een groei van bijna een procent minder laten zien dan het jaar ervoor. Voor het eerst sinds maart daalt de omzet van non-foodspelers. Alleen winkels in woonartikelen en doe-het-zelfproducten lieten een groei zien van achtereenvolgens 3,1 en 1 procent. De omzet van schoenen- en lederwarenwinkels daalde met meer dan twaalf procent. Kledingretailers zagen tevens hun omzet dalen met 3,1 procent en elektronicazaken met 4,9 procent.

Stijging in groei
Winkels gericht op voeding en genotmiddelen hadden een omzetstijging van 3,7 procent in september, ten opzichte van vorig jaar. Supermarkten lieten een groei van 4,1 procent zien en speciaalzaken 1,1 procent. De onlineomzet is gegroeid met dertien procent ten opzichte van een jaar eerder. Webwinkels groeiden met tien procent en multichannelers met achttien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top