Ga naar hoofdinhoud
kids fashion mag

Leegstand in winkelstraten daalt

Uit onderzoek van vastgoedadviseur Dynamis blijkt dat steden niet goed inspelen op leegstand in hun winkelstraten. Ze klampen zich vast aan hoe het was en staan nauwelijks open voor innovatieve oplossingen.

De winkelleegstand daalde in totaal van 8,3% naar 7,4%, maar er zijn grote verschillen tussen de gemeenten. Vooral de middelgrote steden, die voorheen druk bezocht werden door mensen uit de regio, gaan niet goed om met de leegstaande panden.

Te veel winkels
In totaal werden er 29 grote en middelgrote steden onderzocht voor de rapportage ‘Sprekende Cijfers Winkelmarkten’. Hieruit kwam de conclusie dat veel steden zich nog te veel richten op ‘vraagstimulerende maatregelen’. Ze stellen bijvoorbeeld een centrummanager aan en schaffen betaald parkeren af. Hierdoor wordt het echte probleem, dat juist aan de aanbodkant zit, niet aangepakt. Er is namelijk een overschot aan fysieke winkels in middelgrote steden omdat mensen uit de omgeving liever online aankopen doen of grotere steden een bezoekje brengen.

Goed voorbeeld
Twee steden die het wel goed doen zijn Waalwijk en Roosendaal. Beiden hebben ingezet op het verkleinen van hun winkelgebied en de afbakening van het hoofdwinkelgebied zorgt voor een duidelijke grens. De winkelvoorraad is in deze steden teruggebracht en de leegstand daardoor afgenomen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top