Ga naar hoofdinhoud

Little Indians viert 5-jarig jubileum met samenwerking ontwerper Atoine Peters

Little Indians viert dit jaar alweer haar vijfde verjaardag! En hoe kan het kinderkledingmerk dit beter vieren dan door een samenwerking aan te gaan met ontwerper en artiest Antoine Peters? Zoon Alf was voor de collectie zijn grote inspiratie.  

We zien in de collectie veel all-over prints terug op activistische shirts en truien. De pasvorm en het silhouet van de items zijn gebaseerd op een ‘verkleedpartij’, oftewel de veel te grote kleding gedragen door zoon Alf. Daarnaast is de stip een terugkerend element: het symbool van creatie van een nieuw begin en bescherming. 

Volgens ontwerper Antoine gaat deze collectie niet over terugkijken, maar over het verheugen op alles wat de toekomst zal brengen voor Little Indians. En dan vooral voor de kinderen, want zij zijn de toekomst. Antoine: “De kleding is een feest om te dragen maar is daarnaast ook een waarschuwing aan alle volwassenen dat we deze wereld niet moeten verpesten voor toekomstige generaties.”

De jubileumcollectie is vervaardigd van ge-upcyclede overgebleven stoffen van 5 jaar Little Indians. Zo is de gehele collectie uitgevoerd in duurzame materialen en geproduceerd op een manier die zowel mens- en milieuvriendelijk is. Antoine: “Het is voor ons doel om prachtige kleding te ontwerpen die niet wordt weggegooid, maar wordt doorgegeven wanneer de kinderen er zijn uitgegroeid.”

De Little Indians X Antoine Peters-collectie is vanaf 13 maart verkrijgbaar in geselecteerde winkels en de Little Indians-webshop.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top