Ga naar hoofdinhoud
mcgregor faillissement

McGregor failliet ondanks winstgevendheid

De Doniger Fashion Group, waar McGregor onder valt, blijkt de eerste zeven maanden van dit jaar een nettoresultaat van 1,2 miljoen euro te hebben geboekt. De omzet van Doniger was in die periode bijna 73,7 miljoen euro, zo meldt het faillissementsverslag van de curator.

Het faillissement kwam volgens de directie door de financieringsvoorwaarden. Doniger Fashion Group moest namelijk al zijn voorraden vooruitbetalen over de maanden juli tot en met oktober, vanwege eerdere staking van betalingen. Maar omdat er vooral veel verkoop plaatsvindt in de maanden oktober tot februari ontstond er een liquiditeitstekort van acht miljoen euro.

Toch geen doorstart
Eerder schreven wij dat Rens van de Schoor, die McGregor nieuw leven in wilde blazen, besloot de doorstart te staken. Curator Hanneke De Coninck-Smolders was hier erg ontevreden over. Van de Schoor is nog steeds met de curator in gesprek over de gevolgen van zijn besluit.

McGregor en Gaastra
De winkels McGregor en Gaastra, die beiden onder Doniger Fashion Group vallen, zijn gevestigd in acht landen: Nederland, Duitsland, Zwitserland, België, Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Het aantal winkels is in Nederland teruggebracht van negentig naar 57.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top