Ga naar hoofdinhoud

Meer hulp voor non-food winkels

Steeds meer organisaties helpen non-food winkels die door de corona crisis zwaar zijn getroffen. Vakbonden en werkgevers verenigd in de cao Retail non-food hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld om samen door deze moeilijke tijd te komen. “We moeten elkaar helpen en begrip hebben voor elkaar. Werkgevers, houd rekening met je medewerkers en medewerkers, houd rekening met je werkgever,” zo wordt het gezamenlijke statement afgesloten.

Volgens INretail zijn er momenteel enkele duizenden winkels in de non-food op eigen initiatief gesloten. Voor deze ondernemingen is het belangrijk dat het kabinet snel duidelijk maakt of zij aanspraak kunnen maken op de tijdelijke Noodmaatregel voor Overbrugging Werkbehoud. Dit geldt ook voor ondernemers die de winkel nog niet sluiten bij gebrek aan duidelijkheid. Winkels die wel open blijven, tonen veel creativiteit om toch omzet te maken. Vanwege afstand bewaren wordt ingezet op social media, personal shopping op afspraak en thuisbezorgen. Winkelondernemers ervaren veel sympathie en steun van hun klanten.

Het Pensioenfonds Detailhandel heeft na lobby van INretail besloten om werkgevers uitstel te geven op de betaling van de premie. Ondernemers moeten zelf uitstel aanvragen, waarna ze maximaal 60 dagen uitstel krijgen bovenop de uiterste betaaldatum van standaard 30 dagen. Snelle afhandeling door banken van financieringsaanvragen verdient ook de hoogste prioriteit. Dit moet veel eenvoudiger en sneller. Dan pas helpen de banken de getroffen ondernemingen het best naast de aangekondigde zes maanden uitstel van aflossing en rente.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top